Дани Академије Филиповић 2019 изнад свих очекивања – Корак испред свих, и још један испред свих

Дани Академије Филиповић 2019 изнад свих очекивања – Корак испред свих, и још један испред свих

Традиционални скуп Дани Академија Филиповић одржан је од 20.09. до 22.09.2019 године у хотелу „Алфа“ -Кончарево, Јагодина. У склопу скупа 20.09.2019. године одржана је акедитована конференција под називом „ПРЕДУЗЕТНИШТВО У ОБРАЗОВАЊУ- УЧЕНИЧКЕ ЗАДРУГЕ”

Учесници конференције и скупа имали су изузетну прилику да се упознају са правилником и законским оквирима формирања ученичких задруга, са предностима које оне доносе образовним установама, као и могућностима сарадње и партнерства са локалном заједницом, институцијама и привредним субјектима.

Традиционално, на скупу су се учесници, другог и трећег дана, упознали са актуелним елементима дигитализације у образовању, са корисним апликацијама и савременим дидактичким средствима.

Сврха овог скупа била је да се на једном месту окупе директори, стручни сарадници, релевантни људи академске заједнице, који својим деловањем доприносе креирању практичног знања, својим радом и активностима утичу на примену савремене технологије у процесу учења, да их упознамо са технолошким променама које императивно намећу обавезу да се сви заједничким снагама укључимо у савремене токове учења, да се информатички образујемо и да стечено знање применимо у настави .

Задатак Академије Филиповић је да понуди решења за све евентуалне препреке и проблеме који се јављају у установама током рада, да својим активностима помогнемо и убрзамо процес решавања истих на најбољи и најједноставнији начин, да у пракси применимо све позитивне новине и да их имплементирамо, како у пословној тако и у приватној сфере деловања.

Постављени задатак је извршен веома професинално на задовољство свих учесника, који су конференцију и скуп оценили високим оценама и позитивним мишљењем са препоруком да тему поновимо још који пут у току школске године. За одличну реализацију конференције „ПРЕДУЗЕТНИШТВО У ОБРАЗОВАЊУ- УЧЕНИЧКЕ ЗАДРУГЕ” посебно се захваљујем излагачима Биљани и Милану Стојковић, Хајрудину Хајровићу директор ЦСУ Нови Пазар, Предрагу Стевановићу, Данијели Стојановић, гостима излагачима Ранку Давидовићу и Марјану Ранчићу. Велики допринос квалитету конференције дали су и сви учесници који су активно узели учешће у дискусији на обрађене теме.


За реализацију тема другог и трећег дана захваљујем се излагачима Душану Мијајловићу директору ПУ „Буцко“ из Сокобање, Јасмини Петровић, Зорану Марковићу, директору ОШ „Бошко Ђуричић из Јагодине, Зорици Ивановић, .и свакако тиму професионалаца Академије Филиповић, Александри Радосављевић, Ивану Милановићу, Луки Стошићу, Катарини Јокић, Александру Јовановићу, Бојани Матић, Марини Танасковић, Ани Алексић, Марији Милановић, Емини Илић, Дејану Новаковићу, свим ауторима и реализаторима програма, дугогодишњим сарадницима Академије Филиповић а без лажне скромности и мојој маленкости.


Захваљујем се директору Слађану Цветановићу, ученицима и наставницима ОШ „Бора Станковић“ из Кленике који су Дане Академије 2019 обогатили својом представом „Жал за младост“, приредбом која је донела осмех, радост и расположење на лицима свих присутних.


Посебну захвалност упућујем и нашим гостима из Републике Српске, представнику мађарске компаније Мозаик Zsolt Nagyistván, директору ЦСУ Крушевац Ненаду Станојевићу, издавачкој кући Вулкан знање која је књигама несебично даровала ученике и наставнике победнике Првог фестивала младих песника и илустратора, као и издавачкоој кући Едука, фирми Rolokos al из Јагодине, особљу хотела „Алфа“, Жики Цеци Лазаревићу, власнику фирме Time Line Ненаду Бојовићу, као и многобројним пријатељима Академије Филиповић који су својим присуством увеличали скуп.


Велику захвалност упућујем свим ученицима, наставницима и школама које су узеле учешће у Првом фестивалу младих песника и илустратора, посебно добитницима награда за прва места. Радом и залагањем остварили су лични успех којим могу да се поносе, они и сви њихови другари, наставници, суграђани. Желим им да и убудуће жању успехе на свим пољима.Захвалност је неизоставна и учесницима такмичења за награду „Најуређенији Е портфолио 2019“, који су кроз свој портфолио показали које су предности вођења активности и документације у апликацији Епортфолио коју је развила Академија Филиповић. Захваљујем се свим корисницима Е портфолиа којих је из дана у дан све више и самоиницијативно се пријављују за коришћење овог моћног програма. Честитам награђеним корисницима програма Е портфолио на заслужено освојеним наградама.И на крају захваљујем се свим учесницима скупа Дани Академије Филиповић 2019, који су својим присуством увеличали ово већ традиционално радно и парадно дешавање, као и свим дугогодишњим пријатељима и сарадницима које су разне обавезе спечиле да присуствују скупу.

Са посебним уважавањем

Мсц.оец. Братислав Филиповић

Датум:10/10/2019

Календар Дешавања
Јануар 2021
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Новости

IN MEMORIAM – Стефан Јелић (1990-2020)

Са великом тугом и болом обавештавамо вас да је 30.12.2020 године после тешке болести преминуо наш вољени сарадник, колега и пријатељ Стефан Јелић, професор историје, инструктор, предавач и комерцијалиста Академије Филиповић.

Сахрањен је у суботу 02.01.2020. године у 12. 00 часова на гробљу у Параћину.


Прочитај више


Дани Академије Филиповић 2020 - „ПЛАТФОРМЕ ЗА НАСТАВУ НА ДАЉИНУ – РАД У ВИРТУАЛНОЈ УЧИОНИЦИ”

Дани Академије Филиповић 2020 ПЛАТФОРМЕ ЗА НАСТАВУ НА ДАЉИНУ – РАД У ВИРТУАЛНОЈ УЧИОНИЦИ” успешно су одржани од 18. до 20. септембра 2020, традиционално, у хотелу "Алфа" у Кончареву.

Традиција која траје

Прочитај вишеInforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme