Дани Академије Филиповић 2019 изнад свих очекивања – Корак испред свих, и још један испред свих

Дани Академије Филиповић 2019 изнад свих очекивања – Корак испред свих, и још један испред свих

Традиционални скуп Дани Академија Филиповић одржан је од 20.09. до 22.09.2019 године у хотелу „Алфа“ -Кончарево, Јагодина. У склопу скупа 20.09.2019. године одржана је акедитована конференција под називом „ПРЕДУЗЕТНИШТВО У ОБРАЗОВАЊУ- УЧЕНИЧКЕ ЗАДРУГЕ”

Учесници конференције и скупа имали су изузетну прилику да се упознају са правилником и законским оквирима формирања ученичких задруга, са предностима које оне доносе образовним установама, као и могућностима сарадње и партнерства са локалном заједницом, институцијама и привредним субјектима.

Традиционално, на скупу су се учесници, другог и трећег дана, упознали са актуелним елементима дигитализације у образовању, са корисним апликацијама и савременим дидактичким средствима.

Сврха овог скупа била је да се на једном месту окупе директори, стручни сарадници, релевантни људи академске заједнице, који својим деловањем доприносе креирању практичног знања, својим радом и активностима утичу на примену савремене технологије у процесу учења, да их упознамо са технолошким променама које императивно намећу обавезу да се сви заједничким снагама укључимо у савремене токове учења, да се информатички образујемо и да стечено знање применимо у настави .

Задатак Академије Филиповић је да понуди решења за све евентуалне препреке и проблеме који се јављају у установама током рада, да својим активностима помогнемо и убрзамо процес решавања истих на најбољи и најједноставнији начин, да у пракси применимо све позитивне новине и да их имплементирамо, како у пословној тако и у приватној сфере деловања.

Постављени задатак је извршен веома професинално на задовољство свих учесника, који су конференцију и скуп оценили високим оценама и позитивним мишљењем са препоруком да тему поновимо још који пут у току школске године. За одличну реализацију конференције „ПРЕДУЗЕТНИШТВО У ОБРАЗОВАЊУ- УЧЕНИЧКЕ ЗАДРУГЕ” посебно се захваљујем излагачима Биљани и Милану Стојковић, Хајрудину Хајровићу директор ЦСУ Нови Пазар, Предрагу Стевановићу, Данијели Стојановић, гостима излагачима Ранку Давидовићу и Марјану Ранчићу. Велики допринос квалитету конференције дали су и сви учесници који су активно узели учешће у дискусији на обрађене теме.


За реализацију тема другог и трећег дана захваљујем се излагачима Душану Мијајловићу директору ПУ „Буцко“ из Сокобање, Јасмини Петровић, Зорану Марковићу, директору ОШ „Бошко Ђуричић из Јагодине, Зорици Ивановић, .и свакако тиму професионалаца Академије Филиповић, Александри Радосављевић, Ивану Милановићу, Луки Стошићу, Катарини Јокић, Александру Јовановићу, Бојани Матић, Марини Танасковић, Ани Алексић, Марији Милановић, Емини Илић, Дејану Новаковићу, свим ауторима и реализаторима програма, дугогодишњим сарадницима Академије Филиповић а без лажне скромности и мојој маленкости.


Захваљујем се директору Слађану Цветановићу, ученицима и наставницима ОШ „Бора Станковић“ из Кленике који су Дане Академије 2019 обогатили својом представом „Жал за младост“, приредбом која је донела осмех, радост и расположење на лицима свих присутних.


Посебну захвалност упућујем и нашим гостима из Републике Српске, представнику мађарске компаније Мозаик Zsolt Nagyistván, директору ЦСУ Крушевац Ненаду Станојевићу, издавачкој кући Вулкан знање која је књигама несебично даровала ученике и наставнике победнике Првог фестивала младих песника и илустратора, као и издавачкоој кући Едука, фирми Rolokos al из Јагодине, особљу хотела „Алфа“, Жики Цеци Лазаревићу, власнику фирме Time Line Ненаду Бојовићу, као и многобројним пријатељима Академије Филиповић који су својим присуством увеличали скуп.


Велику захвалност упућујем свим ученицима, наставницима и школама које су узеле учешће у Првом фестивалу младих песника и илустратора, посебно добитницима награда за прва места. Радом и залагањем остварили су лични успех којим могу да се поносе, они и сви њихови другари, наставници, суграђани. Желим им да и убудуће жању успехе на свим пољима.Захвалност је неизоставна и учесницима такмичења за награду „Најуређенији Е портфолио 2019“, који су кроз свој портфолио показали које су предности вођења активности и документације у апликацији Епортфолио коју је развила Академија Филиповић. Захваљујем се свим корисницима Е портфолиа којих је из дана у дан све више и самоиницијативно се пријављују за коришћење овог моћног програма. Честитам награђеним корисницима програма Е портфолио на заслужено освојеним наградама.И на крају захваљујем се свим учесницима скупа Дани Академије Филиповић 2019, који су својим присуством увеличали ово већ традиционално радно и парадно дешавање, као и свим дугогодишњим пријатељима и сарадницима које су разне обавезе спечиле да присуствују скупу.

Са посебним уважавањем

Мсц.оец. Братислав Филиповић

Датум:10/10/2019

Календар Дешавања
Октобар 2019
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Новости

Академија Филиповић придружила се заједници донатаора НАЦИОНАЛНИ ДАН ДАВАЊА 2019.

Академија Филиповић донирала је две преносне интерактивне табле у вредности од 157.800 динара. Табле су по инструкцијама Српског филантропског форума уручена ОШ „Сремски фронт“ из Шида, на дан Национални дан давања 09.10.2019. године.

Прочитај више


50. САЈАМ ОБРАЗОВАЊА И НАСТАВНИХ СРЕДСТАВА

„Образована Србија, успешна Србија“ слоган је Сајма образовања и наставних средстава. Поред промовисања учења као доживотног процеса и указивања на значај школовања и усавршавања, излагачки програм обухвата све што је потребно за опремање и рад васпитно-образованих установа – од предшколских до институција високог образовања.

Прочитај више


Inforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme