Ех, ти драјвери

ОБРУКАЛИ СЕ Нико у Чачку не зна да укључи паметну таблу

В. Никитовић | 18. 12. 2015 - 06:54х | Фото: РАС Србија

| Коментара: 37

Интерактивна табла за презентације, коју је град за око 150.000 динара купио пре две и по године, још ниједном није укључена јер то нико није умео!

Иако је ово техничко помагало у потпуности исправно, презентације се и даље обављају посредством пројектора, док табла служи као декорација на зиду.

Фото: В. Никитовић / РАС СрбијаСлужи само као украс на зиду: Презентација без интерактивне табле

Помоћник градоначелника Александар Дачић наглашава да је у више наврата постојала потреба да се паметна табла укључи.

- Будући да таблу више од две године нико не користи, предлагао сам да се поклони некоме коме је потребнија, рецимо некој од чачанских школа. Њима би овакве интерактивне табле биле од велике користи у наставном процесу. Очекујем да ће табла ускоро бити оспособљена - али, уколико не буде, званично ћу упутити предлог надлежним службама да се да на коришћење другој установи - истиче Дачић.

Предлагао сам да се поклони некоме коме је потребнија, рецимо некој од чачанских школаАлександар Дачић, помоћник градоначелника

Како смо сазнали, проблем је недостатак драјвера. Они не могу легално да се преузму са интернета, већ мора да се купи посебан софтвер.

- То би требало да буде предмет обједињене набавке када се буду куповали рачунари и друга ИТ опрема - речено нам је.

Нико није умео да одговори због чега драјвери нису могли да буду обезбеђени две и по године. У фирмама које се баве продајом овакве врсте помагала тврде да оспособљавање за рад на табли не би требало да представља озбиљан проблем.

Преузето са http://www.blic.rs/vesti/srbija/obrukali-se-niko-u-cacku-ne-zna-da-ukljuci-pametnu-tablu/624h54x

Датум:19/12/2015

Календар Дешавања
Септембар 2019
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Новости

“Најуређенији електронски портфолио 2019”

Проглашење победника одржаће се у суботу 21. септембра 2019. године на Данима Академије Филиповић. Добитнике чекају вредне награде као што су лиценца за МозаБоок, путовања као и друга пригодна изненађења.

Прочитај више


Од око 8.000 приспелих радова стручни жири изабрао најбоље

Одлука жирија за избор најбољих радова првог фестивала младих песника и илустратора „Ја стихом, а ти сликом“

Захваљујемо се свим учесницима првог фестивала младих песника и илустратора „Ја стихом, а ти сликом“. Пред жиријем, у саставу Марта Анђелић, Вања Секуловић, Весна Јоцић, Марија Трујкић и Жељка Ранисављевић, није био лак задатак, будући да је велики број радова био квалитетан (на конкурс је стигло око 8000 радова). Надамо се да ћете нам остати верни и на следећем конкурсу. Желимо да овај фестивал буде мотивација да и даље пишете, сликате и шаљете нам своје радове, а уз то будете сигурни да ће прави квалитет бити препознат и истакнут.

Жири је једногласно одлучио да награди следеће радове:

Прочитај више


Inforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme