Настава од куће постаје нова реалност!

Да ли су све образовне установе технички и информатичким знањем и вештинама биле спремне на ситуацију у којој смо се затекли? Да ли су сви наставници били спремни на реализацију наставе на даљину? Дали су сви ученици одговорили ситуацији и усвојили потребно знање „учењем на даљину“?

Да ли је настава која се обављала од куће за време пандемије била код свих наставника подједнако квалитетна и довољно јасна ученицима?

Да ли је начин наставе од куће далеко иза нас и да ли смо сигурни да се такав сценарио неће више поновити? Да ли се ови „привремени часови и настава од куће“ могу претворити у дугорочан начин обављања послова? Да ли су предавања од куће нова реалност?

Наравно да може!!!

Евидентно је да је за време ванредног стања комплетан процес наставе био организован ад-хок, дезорјентисан и многима тежак и нејасан. Такође је знано да је Тим Академије Филиповић одмах реаговао у новонасталој ситуацији и са конкретним упутствима за коришћење најбољег бесплатног програма Гугл учионица. Сажели смо све потребне информације за коришћење програма у једноставне, разумљиве и конкретне примере и поделили их кроз видео упутства са наставницима. На постављана питања одговарали смо одмах, били смо ту 24 часа за сваког наставника, за свако питање. Десетине хиљада наставника наградило нас је похвалама и израженом захвалношћу.

хттп://www.академијафилиповиц.цом/садрзај.пхп?ид=74

Наставницима и ученицима обезбедили смо и бесплатне лиценце за најбољи програм за 3Д презентовање МозБук до 15.06.2020.године. Бесплатне лиценце користили су и наставници у РС и ЦГ.

Организовали смо бесплатане обуке са циљем да наставницима додатно помогнемо да савладају корисне програме за бољу реализацију наставе и за квалитетнију комуникацију са ученицима. Обуке су базиране на нашим акредитованим семинарима „Мултимедијални садржаји у функцији образовања“ кат бр, 339, „Електронски портфолио за наставнике и ученике „ кат.бр.437 и „Вођење Е-документације у предшколским установама“ кат.бр. 762. Преко 4.000 наставника из Србије, Републике Српске, Црне Горе пријавило се и похађало је наше обуке у периоду април-мај. Полазници су добили могућност бесплатног коришћења програма Електронски портфолио, Електронска педагошка свеска и програм за електронско вођење књиге васпитно образовног рада до 31.08.2021. године.

Сматрамо, као врсни професионалци који се више од 16 година баве подизањем информатичке писмености код запослених у образовању, да је изузетно важно да сада превентивно припремимо све наставнике за евентуалне сличне ситуације које су вероватне и могуће. Превентива није једини разлог нити најважнији, али је у овој ситуацији потребно нагласити је.

Са нашим семинарима „Мултимедијални садржаји у функцији образовања“ кат бр, 339, „Електронски портфолио за наставнике и ученике „ кат.бр.437 и „Вођење Е-документације у предшколским установама“ кат.бр. 762. подиићићете информатичку писменост наставног кадра на много виши ниво. Свака школа реализацијом наших семинара добија и могућност бесплатног коришћења програма Електронски портфолио и Електронску педагошку свеску на период од годину дана. Предшколским установама је омогућено, поред Епортфолиа, бесплатно коришћење програм за електронско вођење књиге васпитно образовног рада за период од једне године.


Резервишите термине реализације семинара у Вашој установи што пре. Интересовање је велико.

Датум:29/05/2020

Календар Дешавања
Септембар 2020
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Новости

КОНКУРС ЗА „НАЈУРЕЂЕНИЈИ ПОРТФОЛИО 2020“

КОНКУРС ЗА „НАЈУРЕЂЕНИЈИ ПОРТФОЛИО 2020“

Електронски портфолио из дана у дан постаје све траженија апликација код запослених у образовању. Васпитачи, наставници, стручни сарадници, директори... препознају Е портфолио као најбољи програм који на лак и једноставан начин помаже да се евидентирају све радне и приватне активности и дешавања. Епортфолио је програм који представља збирку материјала коју чине уверења, вештине, квалификације, образовање, обуке и искуства.... Пружа увид у у личност и радну етику. Омогућава чување, дељење, штампање...доступност свуда и на сваком месту.

Прочитај више


G Suite services за пројекат nasaskola.rsHi Luka,I hope you are doing great.I'm happy to let you know the domain nasaskola.rs has been whitelisted for you to sign up for G Suite for Education .


Прочитај вишеInforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme