Интерактивна табла FBIWB 2700 опис

Интерактивна табла FBIWB 2700 је учило које омогућава пројектовање слика са рачунара на белу таблу или било коју другу равну површину, коришћењем дигиталног пројектора. Наставник и ученик, могу манипулисати графичким елементима користећи посебну оловку, а белешке које уноси наставник могу се, уз помоћ интегрисаног ОЦР програма, конвертовати и сачувати у текстуалном облику. Уз помоћ софтвера који прати интерактивне табле наставник може сачувати комплетно своје предавање и касније га репродуковати. Захваљујући интерактивним таблама могуће је укључивање мултимедијалног садржаја у процес наставе, као и много активније учешће ученика него што је то случај у класичној настави. Систем интерактивне табле која се састоји из пројектора, инфрацрвене камере са ласерским показивачем и инфрацрвеном оловком показао се као веома успешан у настави у школама широм Србије. Главна предност овог система над другим системима интерактивних табли је велика мобилност и једноставност коришћења.


Таблу FBIWB 2700 карактеришу:

  • лака прилагодљивост
  • једноставна инсталација
  • могућност пројектовања на зиду или било којој другој чврстој површини
  • могућност трансформације било које просторије у мултимедијалну учионицу
  • велика радна површина, до 150 инча
  • једноставно прилагођавање положаја радне површине висини ученика
  • висока резолуција
  • брз одговор
  • напајање преко УСБ-а
  • ниски трошкови

Применом интерактивних табли стварају се предуслови за ангажовање свих чула у процесу стицања нових знања и на тај начин се развија креативност и обезбеђује већа заинтересованост ученика за наставу и учење. Код ученика се развија апстрактно мишљење и индивидуално напредовање.

Ова табла побољшава квалитет наставе, а интерактивне могућности су од посебног значаја за рад са децом ометеном у развоју. Својим карактеристикама она, између осталог, омогућава приказ видео-записа различитих формата и фотографија у високој резолуцији, примену великог броја едукативних софтвера, уређивање докумената на лицу месту применом различитих софтверских апликација. Софтвер који прати интерактивну таблу укључује: Мимио студио, Мимио бележницу, Овеј вајтборд, Сетера, Опен Санкор и др.

Интерактивна табла се може примењивати у настави обавезних и изборних наставних предмета, као и ваннаставних активности, а такође, може се користити и као помоћно средство за едукацију наставног особља кроз семинаре и сличне активности. У школама где се користи овај модел табле примећено је значајно унапређење наставе српског језика, математике, природе и друштва (свет око нас), музичког васпитања, информатике и рачунарства. Такође, интерактивна табла се може користити приликом извођења психомоторних вежби.

Традиционалну наставу одликује фронтални облик рада и обично једносмерна комуникација између наставника и ученика. Због једносмерне комуникације ученици нису довољно активни и мотивисани за праћење наставе и индивидуално напредовање.

Уз интерактивну таблу ученици пажљивије и са већим интересовањем прате мултимедијалне презентације, боље памте садржаје и активније учествују у прцесу прихватања нових знања.

Интерактивна табла FBIWB 2700 има јак визуелни ефекат који помаже у брзом и једноставном схватању као и једноставније памћење информација.

Најважније позитивне стране коришћења интерактивне табле у раду


Обезбеђује дуготрајнију пажњу ученика

Наставнике подстиче на примену презентација и интерактивних материјала – симулација и анимација

Олакшава примену интерактивних вежби и квизова

Лакши рад са дијаграмима, картама и сл

интерактивност наставних материјала и веће учешће ученика

могућност писања оловком у току излагања лекције по врло разнородним ресурсима

вишеструко коришћење слика, цртежа и графикона, лака измена припремљених лекција за наставу итд

Резноврсност употребе, односно употребљивост са разнородним ресурсима

Омогућава уштеду у времену због ефикаснијег подучавања

Више могућности за интеракцију и дискусију у разреду, посебно у поређењу са другим ICT технологијама

Већа мотивација и ученика и наставника кроз употребу разних динамичких ресурса

Дељење и вишеструка употреба наставног материјала.

Размена материјала је врло значајна јер омогућава вишеструку употребу једног материјала. Наставник који преузме такав материјал са Интернета може да га измени и прилагоди својим потребама али не мора да га прави од почетка чиме се штеди време

Календар Дешавања
Август 2020
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Новости

Настава од куће постаје нова реалност!

Куд год се окренемо и погледамо око себе, чини се да се живот враћа у нормалне токове. Да ли је то истина?

Прочитај више


Бесплатна обука

хттпс://мојпортфолио.насаскола.рс/индеx.пхп?р=сите%2Фпријава_обука

Прочитај вишеInforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme