Интерактивна табла FBIWB 2700 опис

Интерактивна табла FBIWB 2700 је учило које омогућава пројектовање слика са рачунара на белу таблу или било коју другу равну површину, коришћењем дигиталног пројектора. Наставник и ученик, могу манипулисати графичким елементима користећи посебну оловку, а белешке које уноси наставник могу се, уз помоћ интегрисаног ОЦР програма, конвертовати и сачувати у текстуалном облику. Уз помоћ софтвера који прати интерактивне табле наставник може сачувати комплетно своје предавање и касније га репродуковати. Захваљујући интерактивним таблама могуће је укључивање мултимедијалног садржаја у процес наставе, као и много активније учешће ученика него што је то случај у класичној настави. Систем интерактивне табле која се састоји из пројектора, инфрацрвене камере са ласерским показивачем и инфрацрвеном оловком показао се као веома успешан у настави у школама широм Србије. Главна предност овог система над другим системима интерактивних табли је велика мобилност и једноставност коришћења.


Таблу FBIWB 2700 карактеришу:

  • лака прилагодљивост
  • једноставна инсталација
  • могућност пројектовања на зиду или било којој другој чврстој површини
  • могућност трансформације било које просторије у мултимедијалну учионицу
  • велика радна површина, до 150 инча
  • једноставно прилагођавање положаја радне површине висини ученика
  • висока резолуција
  • брз одговор
  • напајање преко УСБ-а
  • ниски трошкови

Применом интерактивних табли стварају се предуслови за ангажовање свих чула у процесу стицања нових знања и на тај начин се развија креативност и обезбеђује већа заинтересованост ученика за наставу и учење. Код ученика се развија апстрактно мишљење и индивидуално напредовање.

Ова табла побољшава квалитет наставе, а интерактивне могућности су од посебног значаја за рад са децом ометеном у развоју. Својим карактеристикама она, између осталог, омогућава приказ видео-записа различитих формата и фотографија у високој резолуцији, примену великог броја едукативних софтвера, уређивање докумената на лицу месту применом различитих софтверских апликација. Софтвер који прати интерактивну таблу укључује: Мимио студио, Мимио бележницу, Овеј вајтборд, Сетера, Опен Санкор и др.

Интерактивна табла се може примењивати у настави обавезних и изборних наставних предмета, као и ваннаставних активности, а такође, може се користити и као помоћно средство за едукацију наставног особља кроз семинаре и сличне активности. У школама где се користи овај модел табле примећено је значајно унапређење наставе српског језика, математике, природе и друштва (свет око нас), музичког васпитања, информатике и рачунарства. Такође, интерактивна табла се може користити приликом извођења психомоторних вежби.

Традиционалну наставу одликује фронтални облик рада и обично једносмерна комуникација између наставника и ученика. Због једносмерне комуникације ученици нису довољно активни и мотивисани за праћење наставе и индивидуално напредовање.

Уз интерактивну таблу ученици пажљивије и са већим интересовањем прате мултимедијалне презентације, боље памте садржаје и активније учествују у прцесу прихватања нових знања.

Интерактивна табла FBIWB 2700 има јак визуелни ефекат који помаже у брзом и једноставном схватању као и једноставније памћење информација.

Најважније позитивне стране коришћења интерактивне табле у раду


Обезбеђује дуготрајнију пажњу ученика

Наставнике подстиче на примену презентација и интерактивних материјала – симулација и анимација

Олакшава примену интерактивних вежби и квизова

Лакши рад са дијаграмима, картама и сл

интерактивност наставних материјала и веће учешће ученика

могућност писања оловком у току излагања лекције по врло разнородним ресурсима

вишеструко коришћење слика, цртежа и графикона, лака измена припремљених лекција за наставу итд

Резноврсност употребе, односно употребљивост са разнородним ресурсима

Омогућава уштеду у времену због ефикаснијег подучавања

Више могућности за интеракцију и дискусију у разреду, посебно у поређењу са другим ICT технологијама

Већа мотивација и ученика и наставника кроз употребу разних динамичких ресурса

Дељење и вишеструка употреба наставног материјала.

Размена материјала је врло значајна јер омогућава вишеструку употребу једног материјала. Наставник који преузме такав материјал са Интернета може да га измени и прилагоди својим потребама али не мора да га прави од почетка чиме се штеди време

Календар Дешавања
Јануар 2020
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Новости

Дводневно саветовање „Ученичке задруге од теорије до праксе“ одржано је 25. и 26. новембра у Јагодини у хотелу “Wинг”

Саветовање коме су присуствовали директори основних и средњих школа из целе Србије, поред добијене акредитације, добило је изузетно позитивне оцене учесника, које су се односиле на изабране теме, разраду истих и професионално приближавање предвиђених тема присутним учесницима

Прочитај више


Академија Филиповић придружила се заједници донатаора НАЦИОНАЛНИ ДАН ДАВАЊА 2019.

Академија Филиповић донирала је две преносне интерактивне табле у вредности од 157.800 динара. Табле су по инструкцијама Српског филантропског форума уручена ОШ „Сремски фронт“ из Шида, на дан Национални дан давања 09.10.2019. године.

Прочитај више


Inforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme