Други о нама

"Други о нама" је страница коју смо започели 20.04.2013 године.

Па нек се зна !

Електронски портфолио 11.03.2020.године

Нек се зна да на данашњи дан програм користи

Електронски портфолио наставника као својеврсна збирка “ доказа” наставничког рада не само са децом већ и рада на сопственом усавршавању представља нашу потребу и обавезу. Потребу да се повремено подсетимо свега онога кроз шта пролазимо у раду са својим ученицима а законску обавезу вођења уредне педагошке документације. Вођењем електронског портфолиа у односу на папирну форму вишеструко себи олакшавамо посао уношења података, слика, текста или презентација, јер тај посао сада можемо одрадити врло брзо и на сваком месту посредством свог мобилног телефона, таблета или рачунара. Електронски портфолио поседује списак акредитованих семинара тако да је довољно само одабрати име семинара из каталога а сви остали подаци сатница, приоритетне области и компетенције се аутоматски уписују. Оно што представља обиман посао за наставника а то је писање извештаја овде је јако једноставно, одабиром одговарајућег извештаја у падајућем менију у делу “Извештаји” у електронском портфолију добијамо пресек свега онога што се налази у нашем портфолију, остаје нам само да тај документ и одштампамо.

Понекад нисмо сигурни шта би то требало уносити у портфолио, електронски портфолио отклања и ту недоумицу јер на почетној страни нуди све врсте докумената које можем унети и сачувати.

Свој електронски портфолио можемо дати на увид својим пријатељима чиме се олакшава како размена искустава и идеја, тако и наставног материјала који чувамо у њему.

З:Ђ:

Електронски портфолио је веб апликација веома једноставна за коришћење, прилагођена потребама савременог наставника, рефлексивног практичара. Структура портфолија је унапред одређена, подељена према врстама и облицима усавршавања. Дозвољава уношење текстуалних, аудио и видео записа, што га чини занимљивим и допадљивим. Омогућава умрежавање са другим наставницима, а видљивост је обезбеђена дељењем везе портфолија.

Вођење овог портфолија обезбеђује наставнику веома прегледан увид у развој његових компетенција, као и могућност планирања личног усавршавања. За мене је електронски портфолио Академије Филиповић веома користан алат којим детаљно бележим своје професионалне активности. Похвално је и то што се апликација стално развија и прилагођава потребама саверемене наставе.

З.И.

Добаро вече. Семинар смо имали у августу 2019. Већ три дана уносим податке. После двдесет две године радног стажа све ми је на једном месту. Хвала на помоћи.

Свима бих препоручила, јер се ослобађамо папира. Са попуњавањем сам стигла до пола,

Срдачан поздрав

Милена

Поштовани,

веома сам задовољна Порфолиом и не бих га мењала за неку другу опцију. Лако сам овладала коришћењем тј. није ми била потребна посебна обука или тренинг. Прегледан је и функционалан, лак за дељење па самим тим и доступан по потреби.

Радоо бих Вам предложила да га на следећој конференцији Најбољих едукатора претставите ако сте заинтересовани. Нас има око шездесетак.

Срдачан поздрав из Ниша

С.М.

Поштовани,

Учитељица сам у ОШ"Марија Трандафил" у Ветернику, корисник сам Е-портфолиа. Када сам сазнала за његово постојање мало је рећи да сам се одушевила. Почела сам да га користим без обуке, али сам касније завршила и Семинар. Веома сам активна у свом позиву и до сада ми је највећи проблем био што писано слово на конкурсима нема моћ колико фотографије, видео снимци, ППТ,... Мој папирни портфолио изгубио је смисао после неколико година прикупљања материјала. Искрено, не знам ни како бих га некоме однела на увид. Састоји се од више огромних регистратора. Нема потребе да објашњавам колико је то конфузно. Сам почетак рада на Е-портфолиу тражи доста времена за унос, али сваки завршен уност изазива огромно задовољство јер су ефекти одмах видљиви и можете их делити са пријатељима. Код разних конкурса, где је потребно послати биографију, сада ми је довољан само линк и мој рад постаје видљив особама којима га доставим. Топло препоручујем свим колегама да одвоје време за Е-портфолио, јер ће касније време бити вишеструко надокнађено. Не знам шта бих мењала. За сада ништа. Веома сам сретна и задовољна. јер постоји.

Срдачан поздрав

Задовољна учитељица, А.О.


Из "Новог пута" 26.09.2018 - преузми ОВДЕ

Коментари учесника семинара Е портфолио из школе "Бранко Радичевић" Штаваљ 08.12.2018

-Знања стечена на обуци, користићу у настави.
-Семинар је користан, нарочито у дигиталном доби и препоручила бих сваком да прође обуку.
-Семинар је садржао све наведене елементе предвиђене програмом.
-Знање које смо стекли на семинару, биће д великог значаја у вођењу евиденције, велика олакшица. Све похвале за организаторе и предавача семинара.
-Интересантан и користан семинар. Предавач изузетно добро излаже и објашњава. Задовољство је присуствовати овом семинару.

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈУ Основна школа „Свети Сава“

РОГАТИЦА

Адреца: Преображењска бб, 73220 Рогатица; тел./факс: Директор – 058/ 415-261; Секретар: 058/420040;

wеб: хттп://www.оссветисаварогатица.цом; е-маил: ос182@сколерс.орг; МБ: 01096265; ЈИБ: 4400605290003, Шифра дјелатности.: 85.20

Датум: 22.10.2018. године

АКАДЕМИЈА ФИЛИПОВИЋ

Ј А Г О Д И Н А

Поштовани,

Овим путем желим да се захвалим Академији Филиповић на позиву за присуствовање Вашој прослави.

Задовољство је веће тиме што школе из Републике Српске немају могућност присуствовања таквим и сличним скуповима. Сусрет са колегама из региона значи много у смислу размене мишљења и искустава.

Све похвале за организацију Дана Академије Филиповић. Оправдали сте звање добрих домаћина. Види се да сте уигран тим, који располаже неопходним знањем.

Желимо да у будућем раду и даље будете лидер у едукацији запослених у области информационих технологија.

Оно што бих сугерисала за неки будући сусрет јесте приказ конкретног наставног часа употребом интерактивних табли и програма.

Надам се да ћете у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске изнаћи могућност како би Ваши производи били доступни школама у Републици Српској.

Радујем се свакој будућој сарадњи.

Тиму Академије Филиповић, срдачан поздрав!

Д И Р Е К Т О Р

Снежана Пјевчевић

ОШ"Драган Ђоковић Уча" Лађевци 09.10.2018

Поштовани,

Пре свега, желим да Вам се захвалим на позиву да присуствујем прослави и могућности да свој рад унапредим и обогатим новим информација, које ће ми користити за професионално усавршавање.

Утисци током боравка у Јагодини су беспрекорни. Дочекао ме је град са срдачним, гостољубивим и пријатним људима. Такође, истичем велики професионализам, колеге спремне за нове радне подвиге и, изнад свега, прилику да заједно изградимо боље, квалитетније и савременије образовање.

Сматрам да је едукација запослених у образовање неопходна за развој просвете уопште. Идеја електронских дневника је добра из разлога зато што ће родитељи бити упућени, у већој мери, у образовање и успех своје деце. Како је ово доба технологије, сигурна сам да сте потегли прави потез и пружили могућност присутнима да се упознају са променама. Те промене могу бити изузетно корисне за извођење наставе.

Истакла бих да уз помоћ савремених токова и технологије, на различите начине, можемо утицати не само на образовне циљеве, већ и на васпитне. Васпитни циљеви не смеју бити занемарени и стављени у други план. Отуда интересовање можемо проширити и на свест ученика о неговању међуљудских односа, толеранције, племенитости и потпуног нестанка насиља у школама. Све то можемо учинити заједничким радом, ослањајући се на предности технологије, а изнад свега, верујући да знање, рад и вера у просвету, могу променити свет.

За крај, изражавајући притом захвалност још једном.

Желим Вам пуно успеха у раду, са вером да ће се наша сарадња наставити.

Дубоко захвална, мотивисана, спремна за нове успехе и заједнички рад, прилике и оно што можемо заједно створити,

Јелена Танасковић, наставник хемије

ОШ"Драган Ђоковић Уча" Лађевци

ОШ "Вук Караџић" Југовићева 11 37000 Крушевац 09.10.2018

Поштовани господине Филиповићу,

желим и ја Вама да се захвалим ,пре свега на гостопримству,пријатној атмосфери и љубазношћу вашег особља, наравно и на организацији предавања са доста интересантних тема.
Очигледно је да, што се тиче образовања, идете корак унапред и да су овакве активности потребне како директорима школа тако и наставном особљу.

Што се сарадње са Крушевачким школама тиче предложио бих следеће-

Пошто наш град има свој Центар за стручно усавршавање финансира се део трошкова наставника са територије града тако да су салбије заинтересовани за одлазак са стране или неки други вид организације.

Мој предлог Вама је да ступите у контакт са директором центра,Ненадом Станојевићем, и дате понуду одређених семинара за које мислите да би наставници били заинтересовани .

Још једном да Вам се захавлим на гостопримству и пожелим још боље резултате рада у наредним годинама.

Директор школе

Драгомир Алексић

ОШ "Вук Караџић"

Југовићева 11

37000 Крушевац

037/447-410

037/447-411

e-mail: skolavuk@ptt.rs e-mail2: osvuk.ks@gmail.com

ОШ "Свети Сава" Краљево 09.10.2018

Поштовани,

као и прошле године, моји, а и утисци колега са којима сам у контакту са Симпозијума који је у организацији Ваше куће, су веома позитивни.

Предавања и активности нам помажу да идемо у корак с временом и да сазнања која од вас добијемо пренесемо својим колегама у школама и имплементирамо у рад школе.

Наглашавам да је у нашој школи у протеклом периоду организовано више семинара од ваше куће, као и да се у настави користе две паметне табле које смо набавили од вас.

Срдачан поздрав, Снежана Маџаревић, директор ОШ "Свети Сава" Краљево

ОШ "Драгиша Луковић Шпанац", Крагујевац 25.09.2018

Ihttp://www.dragisalukovic.com/vesti&view=details&id=333


Техничка школа Ћуприја 08.10.2018

Поштовани,


најљубазније се захваљујем , у своје име и име школе коју сам представљала, на позиву и пријему поводом прославе 15 година постојања и рада Ваше установе.
Целокупна организација скупа је допринела успешној реализацији , присуствовала сам већини предавања и морам да похвалим добар одабир тема и предавача.
Ово је био мој први непосредни контакт са свеукупним активностима и услугама Ваше Академије и заиста сам стекла утисак да значајно доприносите осавремењавању рада великог броја школа у Србији.
У нади да ћете дочекати још много успешних година постојања, уз сталан напредак и да ћемо остварити добру сарадњу,
срдачан поздрав
Илић Слободанка, стручни сарадник - психолог школе

ЈУ ОШ „ Радоје Домановић“, Осјечани 05.10.2018

Поштовани,

Желим да Вам се захвалим што сте нам пружили могућност да се упознамо са савременим методама наставе и да изразим задовољство Вашим семинаром. Обрађене теме су свакако врло актуелне, занимљиве и корисне, те се због тога надам да ће сличних бити и у догледној будућности. Имали смо прилику упознати се и са другим колегама које су већ почеле да интегришу Ваше идеје у наставни процес и да размијенимо искуства, размишљања и ставове, што је врло драгоцјено и инспиративно искуство. Информатичко описмењавање и едукација запослених у области образовања је неопходно, ако мислимо ићи у корак са временом и уносити неопходне промјене у васпитно-образовни процес, и тога смо сви свјесни. Међутим, већина школа у РС нема услове који су неопходни за осавремењивање наставе, а ни довољно едукованог кадра, тако да се надам да ћете нам, у складу са својим могућностима, помоћи, да бисмо наставили успјешно започету сарадњу и осавременили и унаприједили рад у школама у Републици Српској. Тиме би нам у великој мјери био олакшан посао. Сматрам да је неопходна едукација образовног кадра и да би се чешће требала организовати оваква предавања и семинари, за шири круг мојих колега.

Надам се да ће ускоро доћи до сусрета који смо договорили на семинару и да ћемо успјешно и ефективно сарађивати, у што скоријој будућности.

С поштовањем,

Педагог ЈУ ОШ „ Радоје Домановић“, Осјечани, Дарја Живановић

ЈУ ОШ „ Свети Сава“ Билећа 03.10.2018

Поштовани Братиславе,

Покушаћу, у пар реченица, да изразим своје огромно задовољство што сам присуствовао једном, величанственом догађају, какав сте Ви приредили. Најприје морам да похвалим Вашу екипу, уствари боље речено вашу породицу, јер дишете и понашате се као једна велика складна породица, коју би пожелио сваки колектив да има. Искрено, нисам знао за Вашу академију, или боље речено, уопште нисам знао да постоје тако стручни и компетентни људи као Ви и Ваш тим. Ја, као директор, апсолутно подржавам и преносим на свој колектив систем рада који подразумијева компјутеризацију са свим њеним могућностима, и сматрао сам да то доста добро и обављамо, али кад сам видио шта ви све радите и какве могућности нудите, схватио сам да је образовни систем Србије ''одмакао'' нашем образовном систему управо захваљујући Вашој академији и сличним институцијама у Србији, које се баве образовањем, гдје сте ви сигурно најбољи. С те стране одлична је идеја да позивате и школе из Републике Српске и региона како би размијенили искуства, са Вама и са колегама широм Србије. А као домаћин сте нас ,што би наш народ рекао ''постидили'', јер, бити тако добар домаћин као Ви је изузетно тешко. У сваком случају, надам се некој будућој сарадњи, поготово што ресорна министарства образовања и Србије и Републике Српске теже, све више, уједињавању и заједничком дјеловању.

Уз ВЕЛИКИ поздрав, желим Вам срећан и успјешан наставак Вашег рада.

С поштовањем,

Миодраг Парежанин, директор

Деч.врт. Олга Јовичић Рита 03.10.2018

Поштовани,

било је задовољство бити део толико професионалног Тима на данима Ваше Акакедмије. Читава концепција је била максимално осмишљена, укључујући и теме на предавањима. Очекујем, ништа мање нашу даљу сарадњу на обострано задовољство. Срдачан поздрав из Предшколске Установе из Пожега,

директорка мр Снежана Шљивић

ОШ “ПЕТАР КОЧИЋ“ Земун 03.10.2018

Хвала Вам на гостопримству и указаној пажњи. Надамо се још бољој сарадњи у наредном периоду.

Директор Дарко Дробњак

ОШ''Стојан Живковић Столе'' из Трњана код Алексинца 03.10.2018

Поштовани, било ми је част и задовољство, јер сам се осећао пријатно код Вас као домаћина и организатора скупа. Организација за сваку похвалу. Разменили смо искуства са осталим колегама, а и Ваше презентације су од велике користи за даљи ток образовања. У школи се договарамо око избора једног од ваших семинара који би могли да реализујемо код нас. Једина сугестија, можда су семинари мало скупљи у односу на остале семинаре са истим компетенцијама. Надам се успешној сарадњи и у наредном периоду.

Директор школе

Саша Анђелковић

ОШ''Стојан Живковић Столе'' из Трњана код Алексинца

ОШ "Кизур Иштван" из Суботице 03.10.2018

Поштовани господине Филиповићу,

на самом скупу сам напоменуо да би било добро да позовете конкуренте како бисте их научили правим манирима једног домаћина. Показали сте како треба да се понаша један домаћин, који успут има и сјајне производе. Ваше константно присуство међу гостима, осмеси и весео дух је доказ поштовања и вредности које Ваша Академија има - од стручних људи, па до сјајне понуде. Радујем се даљој сарадњи и неком скоријем виђењу.

С поштовањем, директор ОШ "Кизур Иштван" из Суботице, Дејан Анђеловић

Музичкае школа ''Константин Бабић'' Прњавор 03.10.2018

Поштовање господине Филиповићу,

Јављам Вам се са приватног маила. Изузетно ми је задовољство што сам присуствовао Вашем семинару, те што сам Вас упознао. Све теме су интересантне, конкретне и употребљиве у потпуности.

Занима ме да ли постоји могућност да се сретнемо у скоријем периоду на састанку и видимо могућности да се сличне или исте активности реализују и на нашем подручју, ако већ немате планираног сарадника? Заинтересован сам за пословну сарадњу.

С поштовањем,

Ђорђе Ковачевић

директор музичке школе ''Константин Бабић'' Прњавор

ОМШ „Владимир Ђорђевић“ Јагодина 03.10.2018

Поштовани,

још једно велико хвала Вама, Вашем позиву да заједно корачамо путем напретка у образовном систему унапређујући рад наших установа и образовних политика.

Захваљујем се на захвалници као призању за дугогодишњу сарадњу и обострано поверење.

Желим Вам од срца још пуно успеха у раду и стваралачком напретку.

Ваш искрени пријатељ и сарадник,

Војислав Јовичић

ЈУ Средњешколски центар Рудо 03.10.2018

Поштовани,

Захваљујем се на позиву ,као и на дочеку и гостопримству. Све је било одлично,ја лично мислим да није потребно ништа мијењати.Сва предавања су корисна и коректно одрађена.

С поштовањем,

Директор:Татомир Елез

Гимназија Лазаревац 03.10.2018

Поштовани,

хвала Вама на одличној организацији прославе и одабиру квалитетних тема предавања!

Скуп је био добро осмишљен и једино што бих Вам предложила је да предавања буду више интерактивна у смислу да се укључе и учесници, поделе своја искуства у раду са новим технологијама, укажу и нама и Вама шта треба побољшати, шта се показало као одлично и како је то помогло у подизању квалитета наставе.

У сваком случају желим Вам свако добро и успех у даљем раду, надам се да ће нас Ваши запослени посетити и ове године одржати неки занимив семинар.

Срдачан поздрав,

Јасна Марковић

директор Гимназије у Лазаревцу

ОШ „Бранко Радичевић“ Бујановац 03.10.2018

Поштовани господине Филиповицу,

Хвала Вама на позиву,

било је право задовољство присуствовати оваквом скупу и упознати најпре Вас а затим и цео Тим Академије Филиповиц који заједно са вама зраци позитивном енергијом.Останите истајни у својим плановима и идејама а цу се искрено потрудити да Вас и Вас Тим велицам,сто са сигурносцу тврдим и за остале јер делимо исто мисљење.Зелим Вам пуно успеха у даљем раду,да остварите све пословне планове јер то својим радом,делима и производима заслузујете.

Велики поздрав и до скорог видјења!

Данијела Стојановић

ОШ "Краљ Петар И", Ниш 27.09.2018.

Поштовани,

Захваљујем на позиву и могу да кажем да је стручни скуп у Кончареву један од најбољих којем сам присуствовао.

У складу са договором, а како припадам првој групи директора и прошао сам обуку за полагање испита за лиценцу, био бих захвалан да ми доставите електронску верзију портфолиа коју бих користио.

Као члан Управног одбора ДДШС, упознат сам са нашим претходним разговорима на ту тему, али Вас позивам да се јавите и можемо да остваримо сарадњу између ДДШС и Академије Филиповић.

Такође Вас обавештавам да у периоду од 26. - 28.10.2018. год. организујемо стручни скуп директора југоисточне Србије и Косова и Метохије на Борском језеру, па уколико сте заинтересовани за неки облик сарадње, јавите се.

Срдачан поздрав,

Роберт Џунић

ЕТШ "Мија Станимировић" Ниш 20.09.2018

Поштовани Горане, ЕТШ "Мија Станимировић" Ниш

Најпре хавала Вам на лепој и корисној организацији у Концареву. На презентацијама тих дана сам приметио видео који се вртео на споредном платну, симулација рада аутомобилског морора.

Сајам аутомобила је у Нишу од 5.-7. 10. 2018. (Детаљи на сајту www.сајамаутомобила.цом)

Наса скола је добила штанд, па сам мислио да је обострано корисно да се један такав видео види на сајму аутомобила у Нишу.

Оцекујем Вас позив за договор ако сам Вас мало заинтересовао.

С поштовањем,

Александар Стевановић, дир.

Јасмина Станковић Стубал 04.10.2018

Постовани Филиповицу,

Било ми је задовољство присуствовати прослави коју сте организовали у Концареву.Немам никаквих замерки.Сарадња са Вама и целокупним тимом Академије је одлицна.Надам се да цемо и у наредном периоду сарадјивати.Наравно,скуп сам оценила 10.

Поздрав из Стубла!

Основна школа ,,Живан Маричић'' у Жичи 04.10.2018

Поштовани,

обраћам Вам се поводом недавно одржане манифестације Дани Академије Филиповић, којој сам присуствовала на своје велико задовољство.

Целокупна организација је била на високом нивоу, што само доказује квалитет Вашег рада и професионалност. Теме које смо обрадили у тих пар дана су биле занимљиве и практичне, атмосфера пријатна и размена искуства са колегама посебно корисна. Никакве замерке не бих имала. Очекујем даљу сарадњу са Вама и Вашом установом, на обострано задовољство. Срдачан поздрав и свако добро!

Директор школе,

Јелена Стефановић

ОШ,,Бранко Радичевић"Бујановац 04.10.2018

Поштовани господине Филиповићу,

Хвала Вам за писмо у којем исказујете своју захвалност и захвалност Тима Академије Филиповић!

У своје име,али и у име своје колегинице Мирјане Нешић исказујем,најпре,велику захвалност што сте нам омогућили да се нађемо заједно са Вама,Вашим сададницима и другим директорима,стручним сарадницима и професорима у прелепом природном амбијенту.Исказујемо,потом,дивљење према читавој организацији активности,и то у мери у којој су се беспрекорно одвијала предавања,не само као размена знања,већ и као размена идеја и искустава која доприносе да унапредимо и олакшамо свој рад и подигнемо ниво сазнања у нашим установама вашим беспрекорним услугама и незаменљивим производима.

Жеља нам је да се поново сретнемо на истом месту,са истим намерама и стремљењима како бисмо се интелектуално и професионално напајали теоријским знањима,истраживачким умећима,ИК технологијом,које Ви заједно са Тимом Академије Филиповић успешно реализујете дужи низ година,корак испред свих.

Срдачан поздрав,

Данијела Стојановић

ОШ,,Бранко Радичевић"Бујановац

ОШ „Боса Милићевић“ - Нови Жедник 04.10.2018

Поштовани,

Приметили смо да континуирано пратите најновије трендове у реализацији наставе и учења и ценимо Ваш труд и залагање да нам олакшате посао у настави. Желела бих овим путем да Вам се захвалим на изузетној организацији, стручним предавачима, занимљивим темама и надасве лепом гостопримству. Имали смо прилику да научимо, да се дружимо, разменимо информације и искуства, а било је времена и за одмор. Поздрављамо овакав начин рада и надамо се да ћемо и у будуће лепо сарађивати.

Срдачан поздрав,

Сузана Николић, директор школе

ОШ "Бубањски хероји" Ниш 04.10.2018

Поштовани,

први пут сам била Ваш гост на прослави и конференцији. Одлични сте домаћини: љубазни, предусретљиви и пријатни. Упознавање са садржајима Ваших семинара је било са мером и временски и садржајно.

На крају и време нас је послужило.

Нисам сигурна да смо и ми били довољно заинтересовани гости.

Поздрав

Верица Раденковић, дир

13.09.2018 Андријана Стефановић Мсц. технике и информатике

Оно што желим да кажем као део колектива Филиповић је да сам јако задовољна што сам ту и што сам упознала и зближила се са оваквим колективом. Колектив Академије Филиповић представљају такви радници да ме некад подсете на пчеле. Сви раде свој посао одговорно и са пуно љубави, у ваздуху се осети позитивна атмосфера. Братислав Филиповић је поред едукације којом се константно бави годинама дао шансу и младим људима да уче, раде, да зарадјују, да раде и свој посао али и кроз савете и примере младе учи и о водјењу посла. Увек уважава мишљења младих и слуша и прихвата све ново. Због њега је чак и једна Јелен из ВБ примила плату, и још нешто ново научила. Реткост је радити и знати таквог човека. Лука је ту 'проходао' а сада га и сам Братислав зове шефе, Ивица је своју бебу од Портфолиа у Академији претворио у франкенштајна, оне које су стално ту, које често шаљу маил- ове и увек су ту за све, су Сања и Тања. Од Горана можете научити о многим стварима мимо семинара, ту је још пуно њих који доприносе да Академија напредује, да се развија и да се шири. Као предавач имала сам прилику да упознам доста квалитетних људи и да видим доста нових места, и никад не пропуштам прилику да детаљно истражим свако и да уживам после сваког радног дана на семинару. Предавачи су увек ослушкивали групе, додавали на лицу места шта треба додатно и мимо садржаја семинара, и својим радом и љубазношћу стекли су пуно пријатеља свуда. Још једном драго ми је да доприносим и да сам део ове предивне екипе. Ето, па можда и овако помогнем за сутра. Видимо се сутра, и срећно

28.10.2017 Сајма образовања и наставних средстава

Угледни час ОШ "Исидора Секулић " Шајкаш

Хвала још једном на данашњој сарадњи, деца су била пуна утисака(позитивних) које су пренели родитељима по повратку.Колегинице су такође биле задовољне.Онај слајд са смајлијем је у ствари био музичка подлога.Ово је искуство висе за све нас.Дубоко сам уверена да ћемо продубљивати даљу сарадњу, на задовољство наших институција.Молим Вас похвалите ваше запослене јер су се заиста потрудили да се осећамо пријатно.
Мирјана

07.10.2017

Поштовани Братиславе,

Представићу га на Наставничком већу. Објективно гледано, Ваша апликација нема конкуренцију у једноставности, прегледности и свеобухватности.
Поздрав,
Зорица

03.10.2017

Ди­рек­тор шко­ле Дар­ка Ђу­ка­но­вић истакла је да одав­но леп­ши и са­др­жај­ни­ји до­га­ђај ни­су има­ли јер је циљ пре­зен­та­ци­је био упо­зна­ва­ње на­став­ни­ка са тех­нич­ким до­стиг­ну­ћи­ма ко­ји ће им олак­ша­ти ак­тив­но­сти у вас­пит­но-обра­зов­ном про­це­су и омо­гу­ћи­ти да иду у ко­рак са но­ви­на­ма. Ка­ко је на­ве­ла, пре­зен­та­ци­ји су при­су­ство­ва­ли и ро­ди­те­љи и на­став­ни­ци, као и ко­ле­ге из ОШ „Штам­пар Ма­ка­ри­је”, ОШ ,,Ок­то­их” и ОШ „Бо­жи­дар Ву­ко­вић Под­го­ри­ча­нин”.
- Пре­зен­та­ци­ја је тра­ја­ла два са­та, а пре­да­ва­ње су одр­жа­ли Алек­сан­дра Ра­до­са­вље­вић и Иви­ца Ла­за­ре­вић, пред­став­ни­ци Ака­де­ми­је „Фи­ли­по­вић” из Ја­го­ди­не. На­ша шко­ла већ пар ме­се­ци ак­тив­но ко­ри­сти пре­но­сну ин­тер­ак­тив­ну та­блу ко­ја нам је пу­но уна­предии­ла и мо­дер­ни­зо­ва­ла на­ста­ву, та­ко да ће са­да би­ти још упо­тре­бљи­ви­ја - ис­та­кла је Дар­ка Ђу­ка­но­вић.

http://akademijafilipovic.com/vest.php?do=view&id=74

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Podgoricom&clanak=617716&datum=2017-10-06


„ Школски информациони систем за будућност“

од 22.09. до 24.09.2017 године

хотел „Алфа“ -Кончарево, Јагодина.

Утисци:

Актуелност теме, одлично изабрани и презентовани садржаји, начин презентације, гостољубивост на сваком кораку (од запослених у Академији Филиповић до особља хотела), све функционисало скоро беспрекорно, што значи "уживање за душу и за сва чула"!

Свако добро на професионалном и личном плану запосленима у Академији Филиповић.

Предлог: Побољшати чујност у делу где се рад обавља пленарно или у секцијама (повремено су се боље чули они који нису учествовали у раду од излагача).

Хвала!

Поздрав

Милица Цуца

ОШ "Јован Јовановић Змај" Хајдучица

Поштовани,
био сам Ваш гост на семинару за директоре школа у хотелу "Алфа" у Кончареву, који је одржан од 22. до 24. септембра 2017. године. Семинар је био веома добро организован, предавачи стручни и опрема савремена. Такође, и смештај за учеснике је био на завидном нивоу. Не бих имао никакве примедбе и све похвале за организаторе!

Поздрав,

директор
дипл.инж. Мирослав Р. Маричић, проф.

30.08.2017
Семинар је завршен на задовољство свих учесника, веома користан и одлично организован. Било је задовољство слушати и учествовати, мишљење је моје и наших наставника. Задаци изузетно јасно и прецизно формулисани уз велику подршку од стране реализатора.
Пуно успеха у свему јер то својим трајањем и квалитетом заслужујете!
Поздрав,
ОС,,Бранко Радичевић" Бујановац

Драги Братиславе,

Велико нам је задовољство што је и ове године Академија Филиповић била један од наших излагача на конференцији и сајму „Нове технологије у образовању“. Овим путем желимо да Вам се захвалимо на указаном поверењу и надамо се да сте задовољни са овогодишњом организацијом. Ми смо настојали да учинимо све како бисмо успоставили успешну професионалну сарадњу са Вама током комплетне припреме догађаја и надамо се да смо оправдали Ваша очекивања. Ваше присуство на „Новим технологијама“ је учинило овај догађај још разноврснијим и квалитетнијим. Желимо Вам пуно успеха и напредак у свим областима вашег пословања и надамо се да ћете поново бити наш излагач на „Новим технологијама у образовању“ чије су припреме за 2018. годину увелико почеле. Срдачан поздрав, Monika Čanak Monika Čanak│ Project Assistant British Council│Terazije 8/II│11000 Belgrade│Serbia T +381 (0)11 3023 819 │M +381 (0)63 209 289│ monika.canak@britishcouncil.rs www.britishcouncil.rs Facebook British Council Serbia│Twitter @rsBritish│YouTube British Council Serbia The British Council is the United Kingdom's international organisation for cultural relations and educational opportunities. A registered charity: 209131 (England and Wales) SC037733 (Scotland). This message is for the use of the intended recipient(s) only and may contain confidential information. If you have received this message in error, please notify the sender and delete it. The British Council accepts no liability for loss or damage caused by viruses and other malware and you are advised to carry out a virus and malware check on any attachments contained in this message.

http://nadakljajic.blogspot.rs/2015/12/blog-post_6.html

Почитувани


Голема чест ми беше што присуствував на вашиот собир во Јагодина „Нови знаења за нови генерации“,воедно и да Ви се заблагодарам за самата покана на истиот.

Многу сум задоволна од најразличниот вид на презентации,и можнсти што ги имате како Академија,посебно заинтересирана сум како директор на училиште со најголем број на ученици во Општина Карпош Скопје и најголем број на наставен кадар,за 3-д проекциите односно за мозаБоок-софтверскиот пакет за интерактивни табли.Исто така заинтересирана сум за преносните интерактивни табли а и за јазичните лабаратории.

Се надевам дека ќе соработуваме и понатаму,и ќе се изнајде начин за поконкретна соработка.


Со почит

Директор на ООУ„Димо Хаџи Димов“ -Скопје

Лидија Водјаник


Поштовани,

као дугогодишњем просветном раднику, руководиоцу установе присуство Стручном скупу „Нова знања и технологије“ који је остварен у вашој организацији, предстаља истинско откровење исказане професионалности, стручности, савремености и одличне организације.

Искуство које сам стекла захваљујући вашем гостопринству умногоме ће утицати на мој будићи рад и одабир квалитетних и вредних сарадника установе којом руководим.Могућности сарадње су итекако диктиране скромним средствима којима располажемо,чиме је и значај одабира вредних сарадника од великог значаја.

Биће ми посебно професионално задовољство да убудуће сарађујем са вашом установом.

ДИРЕКТОР ШКОЛЕ
Бранка Бељић,проф.

Почитувани ,


Најнапред да Ви се заблагодарам за поканата. Голема чест и задоволство ми беше да присуствувам на настанот во Кончарево. Перфектна организација, топли и гостопримливи домаќини, позитивни колеги и пред се одлична концпција на се што беше прикажано. Јас како директор на основно училиште заинтересирана сум за интерактивната табла, мозабоок и обуките шро се понудени, но пред се морам да проверам дали во нашето Биро за развој на образованието ќе ни одобрат да имаме странски обучувачи и во финансии како би било плаќањето со оглед дека имаме различна валута во земјите. Како и да е презадоволна сум од се, моето искуство ќе го споделам со моите колеги тука во Македонија, и ќе бидеме во комуникација за понатамошна соработка.


Поздрав,


Ана

Захваљујемо се на Вашој организацији и на квалитетној презентацији Ваших акредитованих тема за семинаре на изузетан пријем. Потврдило се да сте добри домаћини и вредни људи презентовацемо Васу понуду на седници Наставницког веца и одабрати најзанимљивију тему .

Срдачан поздрав,


Сафет Тафиловић
Веома смо задовољни вашим гостопримством и пажњом према нама, како у погледу дружења,смештаја и исхране. Такође су нам се свиделе већина тема са семинара и многе ствари су нам јасније и ближе. Покушаћемо на активу директора у Тутину да предложимо организовање семинара преко Академије Филиповић, јер то ви заслужујете.

Велики поздрав за Александра и остало особље Академије Филиповић од Јусуфа Демића.
Поштовани,

била нам је изузетна част да будемо део таквог скупа и догађаја и још једном се захваљујемо на позиву и гостопримству. Наши утисци су само позитивни, пре свега што се тиче саме организације, идеје,ваших запослених, њиховог професионализма и предусретљивости, као и адекватне пословне психологије, коју многи немају и у томе је ваша предност. Допало ми се што сте објединили услуге, стручно усавршавање запослених и њиховим компетенцијама са савременим интерактивним софтверима и програмима и све подигли на један виши ниво, уз све друге услуге које нудите. Зато мислим да сада немате конкуренцију.

Што се тиче неких предлога оне се по мени односе само на свест просветних радника и директора да схвате значај континуираног развоја и рада у складу са данашњим временом, то није ништа што је савремено, већ наша реалност, у којој ми морамо адекватно деловати, а све у интересу наших ученика. Тако да мислим да на томе треба радити у будућности, да се свест људи подигне на виши ниво, а самим тим и ниво нашег образовања. Евенуалне препоруке су за проширивање тема електронских семинара и вебинара. Нас су заинтересовали софтвери мозаБоок и мозаWеб, програм за ПП службу, као и неки семинари као што" Култура превазилажења конфликата", али све зависи од финансијских средстава школе, за шта ћемо се определити.

Од мене ћете имате све препоруке, желим вам пуно успеха у даљем раду.

Бојана Вукелић
Поштована гђице/гђо Симурдић,

Академији Филиповић упућујем све честитке за изврсну организацију скупа, богат садржај програма и изузетну љубазност запослених у Академији и особља хотела. Нас ће, као школу за децу са сметњама у развоју, убудуће у првом реду занимати интерактивне табле и софтвер мозаБоок, а од акредитованих програма обуке Стручни мобилни тим школе за децу и ученике са сметњама у развоју као модел подршке инклуизивном образовању иОнлајн учење кроз примену мултимедијалних садржаја.
Све остале информације од интереса за Академију налазе се у упитнику/евалуационом листу, који смо добили уз радни материјал, на самом почетку скупа. Користим прилику да Вам се лично још једном захвалим што сте ми помогли да брзо и на време стигнем до аутобуске станице у Јагодини………

Срдачан поздрав!

Миша Ј. Љубеновић, Ниш
Поштована,

и ја се Вама захваљујем на гостопримству и дивној организацији. Заиста немам примедбе. Што се тиче Ваших производа, за сада сам заинтересована за МозаБоок, а финансијским планом за следећу годину предвидећу набавку интерактивне табле (мобилне). Молим Вас да ме и даље обавештавате о свим новинама.

Срдачан поздрав,

Снежана Стефановић
Поштована,

захваљујем се у своје и у име школе што сте нам омогућили овакав вид стручног усавршавања, међусобно повезивање и унапредјење сарадње на свим пољима!
Све, али баш све је било у складу са мојим очекивањима. Нучила сам доста тога новог и спремна сам да професорима у својој школи понудим стручну помоћ у коришћењу паметне табле, а уз то их заинтересујем за употребу МОЗАБООК-а. Највише ми се допала преносива паметна табла и поменути софтвери, затим обуке које могућавају употребу те технологија, а затим оне обуке које се односе на развој вештина за примену савремених наставних метода и средстава. Гледаћу да као педагог организујем један семинар у току ове школске године и зато бих молила да ми пошаљете понуде са ценама. Сигурна сам да ћемо бар један узети, а остале производе ћемо имати на уму приликом планирања наставнх средстава које треба набавити у циљу развоја школе!

Срдачан поздрав!

Сунчица Радивојевић
Поштовани,

Захваљујем се пре свега, на импозантном дочеку ! Презентације су углавном биле добре, посебно сам заинтересован за : електронски портфолио наставника и ученика, затим примену метода и техника мапа учења. Што се тиче производа јако ме је заинтересовала интерактина табла, а већ имам информације да ће ел. дневници бити обавеза сваке школе.

Срдачан поздрав: Часлав Бојовић, Директор техничке школе ,,Ђуро Ђаковић,,

Топличка 14, 18430 Куршумлија

Наставници наше школе не занемарују обавезу сталног стручног усавршавања; већ првог викенда у новој школској години организован је дводневни семинар"Култура превазилажења конфликта" који је акредитован и 'доноси' 16 бодова, а развија компетенцију К4. Предавачи су из образовне установе "Академија Филиповић" са којом наша школа последњих година има веома успешну сарадњу. Поред наших наставника, семинару су присуствовали и колеге из школе "Мајор Илић" са Кушића.


Пријатеље када имаш

у животу ти уживаш
кад корисно с лепим спојиш
души својој удовољиш.
Стичући ново знање
настало је уживање
сарадња се лепа роди
обострано нама годи.
Лепе речи, добри људи
интересовање увек буди
стручна помоћ прија мени
зар да се то не цени?
Захваљујући Академији
постајемо стручнији
усавршавамо се перманентно
знање нам је квалитетно.
Профа сваки знање зрачи
ал` директор ту предњачи
мотивише, пример даје
читав дан активан је.
Даје савет злата вредан
у милионе он је један
несебично помоћ нуди
и баш својски он се труди.
Будућност нам светла сија
сарадња нам свима прија,
закључак је очигледан,
наш Братислав злата вредан.
27.06.2013

Поштовани,

хвала Вам на лепом семинару, и корисним смерницама.

Све похвале предавачима.

Поздрав свима у Јагодини!

Весна Кирћански

14.06.2013

Семинар " Управљање дигитализованом учионицом "- Николинци/ Алибунар 20.04.2013

оваквим приступом би се могли организовати и семинари на друге теме. Нпр. "геогебра" и други специфични програми.

задовољна сам семинаром

предавач је за сваку похвалу

наставник је изузетно духовит, што посебно похваљујемо! :)

Предавач је био изврстан. Темељно су обрађене све предвиђене теме. Задовољство ми је што сам присуствовала веоа корисном и успешно реализованом семинару.

http://itnetwork.rs/wwwnasaskolars-article-6595.htm

www.nasaskola.rs

Школама је дато јединствено решење за професионално коришћење, израду и презентацију својих садржаја. Пројекат је веома важан за школе које досада нису имале своју wеб презентацију. Битан је и за школе које већ имају своју презентацију, могућа је имплементација у нови систем без икаквих проблема или промена, јер им је омогућено и поједностављено ажурирање и десетоструко су им умањени трошкови постављања и одржавања сајта. Пројекат www.nasaskola.rsурађен је у складу са савременим нормама, аутоматизацијом и најновијим техничким достигнућима.

Уважени господине Филиповићу,

Лакоћа употребе и ефикасне примењивости овог програма даје висок степен оперативности и сигурности свакој особи, без обзира на степен информатичке писмености, да брзо проникне у изради и администрирању свог веб сајта.

За сада иде све по плану, без тешкоћа. Упутство је јасно, прецизно, употребљиво и практично. Можда је за почетника потребно израдити још једно поглавље са примером израде сајта – корак по корак, иако је и ово сасвим довољно.

Захваљујем се на Вашој пажњи.

С посебним поштовањем,


Аца Младеновић

http://oskaradzicsurcin.nasaskola.rs/vesti/23/Oficijalni-sajt-mkole/

Написано је и ово на

http://tehnickaskolacrnatrava.nasaskola.rs/vesti/21/Strucno-usavrsavanje-nastavnog-osoblja/

Стручно усавршавање наставног особља

Датум: 13. Јул 2012 13:27 Категорија: Стручно усавршавање радника

Пред сам крај школске 2011/2012. године у сарадњи са општином Црна Трава, и центром за стручно усавршавање радника ,,Академија Филиповић,, из Јагодине, спроведено је стручно усавршавање наставног и васпитног особља у оквиру следећих тема:
1.Тема: Предпоставке успешне наставе 27.06.2012.године
2.Тема: Активно креативно учење 05.07.2012.године
3.Тема: Позитивна дисциплина у школи и породици 09 и 10.07.2012.године

Захваљујемо се искусним предавачима из Београда и Зрењанина на успешном раду, као и Академији Филиповић на добро организованом стручном усавршавању радника наше школе.

Можете погледати слике на овом линку:

http://www.akademijafilipovic.com/galerija.php?id=165&op=view

Семинар

Датум: 28. Август 2012 19:44 Категорија: наставници

Инклузија од теорије до праксе

27. и 28. септембра у школи је одржан семинар "Инклузија од теорије до праксе" чији је аутор Бојан Грујић, МСц. педагог. Неке од тема које су обрађене на семинару биле су:
Стереотипи о инклузији (учесници дефинишу најчешће стереотипе о инклузији и дају одговоре на њих, разбијајући претходно дефинисане стереотипе и дајући противаргументе, развој инклизивне свести од сегрегације ка интеграцији и инклузији)
Укључивање деце са сметњама у развоју у редован васпитно-образовни систем и различити видови подршке (упис ученика са сметњама у развоју, стручни органи школе и додатна подршка, прилагођавање наставних садржаја, метода и дидактичких материјала, превазилажење физичких и комуникацијских баријера);
Улога родитеља у тиму за индивидуалну подршку (активна улога родитеља као партнера у инклузивном процесу, начини мотивације родитеља на сарадњу, успостављање реалистичког односа према детету, активности родитеља у породичном окружењу);
Израда педагошких профила (процес прикупљања података о детету из различитих извора, посматрање детета у социјалном контексту, истицање јаких страна и капацитета детета, израда педагошкиих профила за дати опис детета и одређивање приоритета);
Израда ИОП-а (садржај ИОП-а, која деца имају право на ИОП, како се израђује ИОП и која му је сврха, израда плана активности, укључивање родитеља као партнера у изради ИОП-а);
Како се примењује и прати ИОП (примери добре праксе, делотворни поступци управљања школом/ПУ и управљања одељењем/групом који омогућују успешну реализацију ИОП-а, ревизија и евалуација ИОП-а);
Стручни тим за ИО (улога стручног тима за инклузивно образовање, операционализација задатака тима за ИО, израда плана акције, односи тима за ИО са другим тимовима у установи) ...

Захваљујемо се аутору на успешној сарадњи и труду да нас припреми за рад у инклузивном окружењу.

http://osvojvodastepabeograd.nasaskola.rs/vesti/24/Seminar/

ПЕСМА АКАДЕМИЈИ ФИЛИПОВИЋ ОД НАМА НАШЕ ДРАГЕ ПОЛАЗНИЦЕ

АКАДЕМИЈА ФИЛИПОВИЋ

Академија није зграда
што ко стазар мирно стоји,
академију чине жеље
које стварност кроји,
жеље тајне што се слатко крију
и идеје разне што ко киша лију.

Школа је лепа и мала,
академија се звала,
главни директор је Фића,
са поносним презименом Филиповића.

Али,време рађа јунаке,
јунаке и учењаке,
време рађа људе праве,
ко не види нека погледа
ову добру душу,
човека попут Братислава.

Баки вредно ради, гради, пише, ствара,
по целе ноћи и не спава,
ал' ујутру кад притисну муке,
Баки преузима све у своје руке.

Академија Филиповић
је понос свих градова Србије,
а особе које тамо раде,
пуне су елана,
не мозе им се наћи мана,
час се нађу на северу,
а час на југу,
искрени су пријатељи
сваком образованом другу.

Сваки Ваш корак је важан и има сврху,
и сваки корак води ка врху,
а на врху су речи поруке:
"Све је могуће,све је на дохват руке!"

Зато,хајмо сви на академију,
узмимо књиге у шаке,
изучимо семинаре лаке,
па нек се Браца са нама дици,
јер му то заиста приличи!

Хвала му што се труди да нас образује,
свакоме с поносом успех дарује,
он је краљ који воли да царује,
по потреби и да критикује,
ма ОН ЈЕ ПРАВИ ЧОВЕК ШТО МУ ДОЛИКУЈЕ!

"Живимо у времену у коме знамо колико шта кошта, али не знамо колико шта вреди".
Ову песму посвећујем директору Братиславу и Академији Филиповић.
СУПЕР СТЕ, САМО ТАКО НАСТАВИТЕ!!!

CSU Крушевац - о нама

Текст је преузет са

http://csu.edu.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=942:u-centru-realizovana-prezentacija-elektronskog-portfolia-i-primene-interaktivne-table&catid=80&Itemid=435

У Центру реализована презентација „Електронског портфолиа и примене интерактивне табле“

Центар за стручно усавршавање Крушевац у сарадњи са Академијом Филиповић 04.09.2015. год., организовао је презентацију „Електронског портфолиа и примене интерактивне табле“.

Презентација је била намењена директорима школа и сарадницима из Тима за стручно усавршавање.

DSCN9076

У уводној речи Ненад Станојевић, директор CSU Крушевац нагласио је предности оваквог вођења школске и личне документације и изразио задовољство што Центар поново сарађује са овом успешном компанијом.

Презентацију је водио Братислав Филиповић директор Академије. Он је презентовао производе и услуге компаније који су нашли примену у настави у многим школама у Републици, чијом употребом се унапређује процес рада и ефикасност учења.

Електронски портфолио за наставнике и ученике је урађен на принципу друштвених мрежа. Регистровање је једноставно, као и код већине друштвених софтвера омогућује: умрежавање (слично као код LinkedIn и Facebook), креирање група, шеровање, штампање потребне документације и статистичке податке.

DSCN9070

Интерактивна табла је уређај најновије генерације, заснован на стандардном принципу, спој рачунара (лаптопа), пројектора и уређаја. Овај спој омогућава једноставну интеракцију и обогаћује садржаје које се презентују аудиторијуму. Веома је једноставна и лака за монтажу (ткзв. џепна варијанта)

Учесници ове презентације су добили потврду за учешће на презентацији дидактичког материјала (2 сата*слушалац /SU у установи).

Датум:09/09/2015

Календар Дешавања
Март 2020
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Новости

Бесплатна лиценца за програм MozaBook

Контактирали смо нашег партнера, власника Mozaik Education, који је на нашу молбу доделио бесплатну лиценцу за програм MozaBook која важи до 15.06.2020. године за све наставнике и ученике на територији Републике Србије, без ограничења. Хвала господину Torok и члановима његове породице на разумевању и подршци. Свесни су они чињенице да смо их ми увели у српско образовање.

Бесплатна лиценца са роком важења до 15.06.2020.године:

MOZ-MC-BZPL-MOZA-BOOK-SRBA-OBRA-200615

Прочитај више


На основу Одлуке о увођењу ванредног стања Председника Републике Србије

У Јагодини, 17.03.2020.године

Поштовани,

На основу Одлуке о увођењу ванредног стања Председника Републике Србије, у складу са Упутствима које смо добили обустављамо рад у нашој установи. Предузели смо све потребне мере безбедности запослених и упутили их на рад од куће, упознали их са свим потребним радњама у борби против ширења вируса COVID -19.

Сходно послу који обављамо, наш тим је на услузи свим просветним радницима који у овим ванредним условима реализују он-лине наставу из својих кућа.


Прочитај вишеInforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme