Употреба Мултимедије у настави

Програм ‘Употреба мултимедијалних средстава у настави’ поседује акредитацију од 2007 године и реализује се веома успешно у школама широм Републике Србије.

Програм је настао као резултат практичних вишегодишњих искустава која нам указују да је огромном броју запослених у образовању информатичка технологија страна, да постоји хитна ПОТРЕБА за њихово брзо и успешно укључивање у развој савремених достигнућа и да програм даје добру основу за преузимање нових улога у наставном процесу. Велики допринос у том процесу има програм PowerPoint који ми у нашем прогрму обрађујемо, а који СИГУРНО спада у групу НАЈНОВИЈИХ достигнућа Мајкрософтових технологија.

Програм „УПОТРЕБА МУЛТИМЕДИЈАЛНИХ СРЕДСТАВА У НАСТАВИ“ резултат је практичних искустава, делимично је наведено у претходном ставу, доказ је и вишегодишње присуство самог програма у задатку ИТ описмењавања запослених у образовању широм Србије, и изузетно високе оцене полазника који су прошли кроз обуку овог програма. Школе у којима је програм реализован обавезно нас позивају на даљу сарадњу, са захтевом за организовањем истог семинара као и других програма из наше понуде.

Програм „УПОТРЕБА МУЛТИМЕДИЈАЛНИХ СРЕДСТАВА У НАСТАВИ“ је у 2009 и 2010 години номинован од стране Јединственог информатичког савеза ЈИСА за најбоња остварења у области образовања.

Програм „УПОТРЕБА МУЛТИМЕДИЈАЛНИХ СРЕДСТАВА У НАСТАВИ“ заузео је своје место у ЗБОРНИКУ МЕЂУНАРОДНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ТЕХНИКА И ИНФОРМАТИКА У ОБРАЗОВАЊУ ТИО 2010 која се одржала у Чачку где је потврђена велика улога програма и специфичност циљева програма, предвиђени садржаји, као и методе, технике и облици рада, динамика реализације као и очекиване ефекте програма, поступке праћења и обезбеђивање одрживости самог програма који је резултат савремених сазнања и достигнућа у области науке и технике.

РЕЗИМЕ ПРОГРАМА

Назив програма:

„УПОТРЕБА МУЛТИМЕДИЈАЛНИХ СРЕДСТАВА У НАСТАВИ“

Назив и адреса институције која пријављује програм:

АКАДЕМИЈА ФИЛИПОВИЋ ДОО,

Јагодина, ул. Кнеза Лазара Л2 15/16

Координатор (име и презиме, адреса, број телефона, факс, E-mail):

Братислав Филиповић, дипл.ецц. ул. Кнеза Лазара Л2 15/16, 35000 Јагодина

Тел. 035/243-974; факс: 035/243-974 моб. 063/ 824-99-99; e-mail: akademijafilipovic@gmail.com

Аутори/аутор програма:

Братислав Филиповић, дипл.ецц;

Предраг Стефановић, проф. техн. и информатике

Реализатори:

Мр Бранко Т. Новаковић, дипл.маш.инг

Братислав Филиповић, дипл.ецц

Предраг Стефановић, проф. техн. и информатике

Горан Ћујић, дипл.ел.инг.

Александар Ђорђевић, дипл.ел.инг.

Александар Јевтић, инг. маш

Драгана Грбовић, дипл. ел. инг.

Циљеви програма:

  • Едукација професора разредне и предметне наставе у основним и средњим школама за рад на рачунару. Програм треба да пружи потребна знања и умећа, која су неопходна за обављање наставничке улоге, да омогући активно учешће наставника у процесу стручног усавршавања и унапређивања образовног процеса, да оспособи полазнике програма за коришћење и примену нових образовних технологија.
  • Стицање практично применљивих знања и умења, која ће наставницима омогућити лакше савладавање и реализацију наставних садржаја. Проширивање знања новим сазнањима из области информатике пружило би могућност усавршавања начина рада, подстивање наставника на увођење савремених научних достигнућа у наставни процес и омогућило доступност свим релевантним информацијама Интернетом.
  • Оспособљавање наставника за примену савремених достигнућа информатичке технологије у настави пружа се могућност за комплетну реализацију постављених задатака и даљи развој и осавремењавање васпитно-образовног процеса кроз примену информатичких технологија и поставља добра основа да се ученицима предоче и приближе основни информатички појмови.Оспособљавање за примену едукативних софтверских пакета одобрених од стране Министарства просвете и спорта (MULTISOFT И КВАРК МЕДИЈА)

Теме које се обрађују:

  • Windows –коришћење мултимедијалних средстава у настави софтверских пакета фирме MULTISOFT и КВАРК МЕДИА, признатих од стране Министарства просвете Републике Србије, који се од истих препоручују као помоћно наставно средство.
  • Интернет
  • Power Point

Циљна група:

1.

Наставник/професор разредне наставе

8.

Наставник/професор у школи за образовање ученика са сметњама у развоју

2.

Наставник/професор предметне наставе – основна школа

9.

Васпитач у предшколској установи

3.

Професор предметне наставе – гимназија

10.

Медицинска сестра – васпитач

4.

Професор предметне наставе – средња стручна школа

11.

Сарадник, педагошки асистент и помоћни наставник

5.

Наставник практичне наставе – средња стручна школа

12.

Стручни сарадник

6.

Сарадник у настави (ромски асистент и сарадник у ССШ, музичкој и балетској школи)

13.

Васпитач у дому ученика

7.

Професор стручног предмета у уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне)

14.

Директор/помоћник директора

Трајање програма у сатима и данима:

18 часова/ 3 дана

Број учесника у групи:

Од 20 до 30 учесника у зависности од броја рачунара у информатичким кабинетима

Цена програма по групи и шта је у цену урачунато:

3,900 динара по полазнику

Цена укључује: реализацију обуке, Сертификат о савладаности обуке, потребну литературу

Календар Дешавања
Новембар 2019
НЕДПОНУТСРЕЧЕТПЕТСУБ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Новости

Академија Филиповић придружила се заједници донатаора НАЦИОНАЛНИ ДАН ДАВАЊА 2019.

Академија Филиповић донирала је две преносне интерактивне табле у вредности од 157.800 динара. Табле су по инструкцијама Српског филантропског форума уручена ОШ „Сремски фронт“ из Шида, на дан Национални дан давања 09.10.2019. године.

Прочитај више


50. САЈАМ ОБРАЗОВАЊА И НАСТАВНИХ СРЕДСТАВА

„Образована Србија, успешна Србија“ слоган је Сајма образовања и наставних средстава. Поред промовисања учења као доживотног процеса и указивања на значај школовања и усавршавања, излагачки програм обухвата све што је потребно за опремање и рад васпитно-образованих установа – од предшколских до институција високог образовања.

Прочитај више


Inforeview
..
.
,
  
 
 
 
 
  
 
 
  
 
 
Internet prodavnica IT opreme